ENKS: "Ne zaman Kürtler iyimser olsa saldırılar yapılıyor"

ENKS: "Ne zaman Kürtler iyimser olsa saldırılar yapılıyor"

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Rojava’da Kürdistan Demokrat Partisi - Suriye’nin (KDP-S) ofisine yönelik saldırıyı kınayarak, bu tür saldırıların ilk olmadığını ve maksatlı olduğunu bildirdi.

“Devrimci Gençlik” isimli grubun, KDP-S ofisine yönelik saldırısına bir tepki de ENKS’den geldi.

ENKS’nin açıklamasında, “Bu saldırı, söz konusu grubun süregelen ortalığı karıştırıcı saldırılarının bir halkasıdır. Ne zaman Kürtler arasında uzlaşıyla ilgili iyimser bir sürece girilse bu tür eylemler tekrarlanıyor. Şüphesiz bunların arkasında Kürt milletinin çıkarlarına düşman kişiler bulunmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Saldırıyı sert bir dille kınayan ENKS, “Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Komutanlığı’nın olayı aydınlatma çabalarının yanında ENKS, Kürtlük değerlerine karşı olan bu grupların eylemlerine bir sınır çizilmesi gerektiğini belirtmektedir” vurgusunda bulundu.

Kürt Ulusal Birliği Partileri’yle (PYNK) yapılan görüşmelerin başarıya ulaştırılmasının önemine de vurgu yapan ENKS, bu hedefe ulaşmada Kürt milletine samimiyet sözü verdi.

Önceki akşam, ‘Devrimci Gençlik’ adlı grubun üyeleri, Kamışlo’da KDP-S ofisine saldırdı, Kürdistan bayrağını karaladı ve ofisin tabelasına slogan ve yazılamalar yaptı.

Birçok çevre, saldırıyı kınayarak tepki gösterdi.

Konuyla ilgili K24’e konuşan DSG Basın Sözcüsü Mustafa Bali, saldırıyı kınadıklarını belirtti. Bu tip saldırıların Özerk Yönetim’e zarar verdiğini belirten Mustafa Bali, sorumluların yargılanacağını kaydetti.

KDP-S Politbüro Üyesi Muhammed İsmail, “Bu saldırı, Kürtler arası diyaloğa karşı yapılmış kötü ve çirkin bir eylemdir. Bu saldırı, diyaloğun sonuçları ve devamına karşıdır ve halkımızın arasında oluşan zemini hedef almaktadır” dedi.