Erdoğan Bağdat ve Erbil’i ziyaret edecek

Kürdistan Bölgesi ve Irak’tan giden heyetle görüşen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakın zamanda Bağdat ve Erbil’i ziyaret edeceğini söyledi.

Erdoğan Bağdat ve Erbil’i ziyaret edecek

AK Parti 4’üncü Olağanüstü Büyük Kongresi, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara’da gerçekleşti.

Kongreye davet edilen Irak ve Kürdistan Bölgesi heyeti, Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da yer aldı.

Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi, Sunni Egemenlik Koalisyonu Hami Hançer, Heşdi Şabi Komisyonu Başkanı Falih Feyyaz, Irak Türkmen Cehpesi Genel Başkanı Hasan Turan ve Irak İslami Partisi Genel Sekreteri İyad Samarayi, Küridstan Demokrat Partisi’nden (KDP) Sidad Barzani, Cafer Eminki ve Hoşyar Siweyli, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) Genel Sekreteri Salahaddin Bahaeddin, ve parti yöneticisi Hadi Ali ile Muhafakazar Parti (Parezgaran) Genel Başkanı Bapir Kamela’nın yer aldığını aktardı.

Edinilen bilgilere göre Erdoğan görüşmede yakın zamanda Irak ve Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret edeceğini söyledi.

Kalkınma projelerini hayata geçirmekte kararlı olduklarını kaydeden Erdoğan, “Irak-Türkiye demiryolu ve Kalkınma Yolu projesini hayata geçirmekte kararlıyız” dedi.

Erdoğan ayrıca Sidad Barzani’den Başkan Mesud Barzani, Neçirvan Barzani ve Mesrur Barzani’ye selamlarını iletmesini istedi.

(Kaynak:Rudaw)