Erdoğan 'Kimseyi ekmeğinden etmedik' demişti...Mardin'de kayyum 187 kişiyi işten çıkardı

Erdoğan 'Kimseyi ekmeğinden etmedik' demişti...Mardin'de kayyum 187 kişiyi işten çıkardı

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 büyükşehir belediye başkanı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Erdoğan konuşmasında "Hiç kimseyi ekmeğinden, aşından etmedik" dedi. 

Aynı gün Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ikinci kez kayyım atanan Vali Mustafa Yaman, 187 işçiyi işten çıkarttı. DİSK/Genel İş Sendikası'ndan Mehmet Salih Doğrul, işçilerin baskı ve tehditle sendika değiştirmeye zorlandıklarını söyledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından ikinci kez Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Vali Mustafa Yaman, işçi kıyımına başladı. Kayyım atandıktan hemen sonra işten çıkarılan 150 çalışanın ardından, 37 çalışanın daha işine son verildiği öğrenildi.

Söz konusu durum, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından gönderilen mesajla işçiler haberdar oldu. Kayyım bir yandan  da kalan işçileri sendika değiştirmeye zorluyor. 

Konuya ilişkin konuşan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası Merkez yöneticisi Mehmet Salih Doğrul, belediyede sendikalarına üye olanlara karşı yoğun bir baskının olduğunu söyledi. Yaşananlara ilişkin suç duyurusunda da bulunacaklarını ifade eden Doğru, sendika tercihinin işçilerin kendi kararları olduğunu hatırlattı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde 187, kayyım atanan üç büyükşehir belediyesinde ise toplamda 200’e yakın işçinin işten atıldığını kaydeden Doğru, işçilerin keyfi bir şekilde işten atılması ve sendika değiştirmeye zorlanması karşısında dayanışma çağrısında bulundu.