Erdoğan Meclis açılışında Konuştu: 'Kürt sorunu denilen meseleyi tüm boyutlarıyla çözdük'

TBMM’nin yeni yasama yılında milletvekillerine hitap eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürt sorununu tüm boyutlarıyla çözdüklerini söyledi.

Erdoğan Meclis açılışında Konuştu: 'Kürt sorunu denilen meseleyi tüm boyutlarıyla çözdük'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 27. Dönem 5. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında özel gündemle toplandı.

Yeni yasama yılı kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerine hitap ediyor.

"Grubu olan partiler anayasa tekliflerini kamuoyuyla paylaşmalı"

Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Meclisimiz iki defa gazilik unvanı ile müşerref olmuş bir kurumdur. Artık milletimiz biliyor ki TBMM'nin ışıkları yanıyorsa Allah'ın izniyle bu ülkenin sırtı yere gelmez. Güçlü Türkiye hedefimize birlikte ulaşacağız.

Meclisimizin, mümkün olursa tamamının uzlaşmasıyla hazırlanacak bir yeni anayasa, milletimize vereceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır. TBMM'de grubu olan partiler anayasa tekliflerini kamuoyuyla paylaşmalı. Anayasa teklifimize destek ve katkı verecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Suriye'den Libya'ya her yerde aynı anlayışla hareket ettik, ediyoruz. Türkevi gibi görkemli bir eseri milletimize kazandırmaktan dolayı onur duyuyoruz. Türkiye 4 milyon mazluma kapılarını açarken birkaç bin mülteciye insanlıktan uzak davranış sergileyenler oldu. Akdeniz'in karanlık sularında kaç bin kişinin umut yolculuğunda hayatını kaybettiğinin istatistiği bile tutulamıyor. Sadece Türkiye DEAŞ denen karanlık örgütle sahada karşı karşıya gelmiş, şişirilen balonu patlatmıştır.

"Kürt sorununu çözdük"

Terör örgütleri dahil her kesim tarafından istismar edilen, 'Kürt sorunu' denilen meseleyi, hak ve özgürlüklerden kalkınmaya kadar tüm boyutlarıyla çözdük.""

Birilerinin sürekli nerede diye sordukları Merkez Bankası rezervimiz de 122 milyar dolar seviyesine ulaştı. Artılar-eksiler analizi yaptığımızda, artılarımızın kıyas edilemeyecek kadar fazla olduğunun kabul edilmesini de hak teslimi babından bekliyoruz.

Paris İklim Anlaşmasını Meclis'in takdirine sunma kararımız, başlattığımız Yeşil Kalkınma Devrimi'nin de ilk müjdesidir."