Erdoğan: Nefsimize ağır gelse de hayatımızın merkezine dinimizin hükümlerini yerleştireceğiz

Diyanet İşleri Bakanlığı’nın düzenlediği Din Şurası’nda konuşan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, "Nefsimize ağır gelse de hayatımızın merkezine dönemin koşullarını değil, dinimizin hükümlerini yerleştireceğiz" dedi. 

Erdoğan: Nefsimize ağır gelse de hayatımızın merkezine dinimizin hükümlerini yerleştireceğiz

Diyanet İşleri Bakanlığı’nın düzenlediği Din Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nefsimize ağır gelse de hayatımızın merkezine dönemin koşullarını değil, dinimizin hükümlerini yerleştireceğiz" dedi. 

Diyanet İşleri Bakanlığı’nın düzenlediği Din Şurası kapanış programına katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair konuştu.

Erdoğan'ın, "Nefsimize ağır gelse de hayatımızın merkezine dönemin koşullarını değil, dinimizin hükümlerini yerleştireceğiz" şeklindeki ifadesi kamuoyunda tartışmaları da beraberinde getirdi.

"Elbette bu süreçte aşırılığa kaçmayacağız. Özellikle dini hayattan tecrit eden belli kalıplara belli davranışlara hapseden dogmatik anlayışlara itibar etmeyeceğiz" şeklinde konuşan Erdoğan şöyle devam etti:

"Bir müslüman dinini hayatın şartlarına göre değil, hayatını inancının esaslarına göre uyarlamakla mükelleftir. Şayet insan inandığı gibi yaşamazsa, bir süre sonra yaşadığı gibi inanmaya başlar. Din kişinin hayatına nüfuz etmezse, kişi zamanla yapıp ettiklerin dinleştirme yanlışına düşer. Bunun için İslam bize göre değil, biz İslam'a göre hareket edeceğiz. "

Ali'siz Alevilik pohpohlanıyor

Erdoğan, “Her gün beş vakit aynı kıbleye yönelenler arasına nifak tohumları serpiliyor. Belirli çevreler arasında ayrı bir din gibi yansıtılmaya çalışılıyor. Batı’da pişirilen ve son dönemde ülkemize ihraç edilmeye çalışılan Alisiz Alevilik gibi yıkıcı projelerin toplum içinde pohpohlanmasının gerisinde bu var. Açık ve net söylüyorum Alman devleti Alisiz Aleviliğe ciddi bedeller ödemek suretiyle, bunun tohumlarını ekmek istiyor” iddialarında bulundu. 

Erdoğan, "Benim kayınbiraderlerimin bir tanesinin adı Hüseyin'dir, bir tanesinin adı Hasan'dır, bir tanesinin adı da Ali'dir. Acaba bu Şiilere sorsak, kaç tanesi kayınbiraderlerinin adını böyle koymuş." ifadesini kullandı.

Hesabı Sorulacak

İzmir’de 26 Kasım’da Alevi bir ailenin evlerinin kapılarının işaretlenmesine ilişkin de konuşan Erdoğan, şunları söyledi: “Son günlerde bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor. Niye? Ülkemizi bölmek, parçalamak için. Açık ve net söylüyorum Türkiye’de bizim devlet ve yönetim olarak böyle bir sorunumuz yoktur. Bunlar yakalandıklarında hesabı sorulacaktır. İnsanlarımız arasında nifak tohumu serpilmesine izin vermeyiz. Bu tarz girişimlere karşı hepimiz uyanık olmalıyız.”