Erdoğan: Türkiye’yi seven bizi seviyor; nefret eden bizden nefret ediyor

Erdoğan: Türkiye’yi seven bizi seviyor; nefret eden bizden nefret ediyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin kaderiyle AKP’ninkinin ortak olduğunu savunarak, “Türkiye’yi seven bizi seviyor, Türkiye’den nefret eden bizden nefret ediyor” dedi.

İstanbul’da, lideri olduğu AKP’nin il danışma meclisi toplantısında konuşan Erdoğan bir kez daha ‘kibirli davranmanın’ siyaseten yanlış olduğunu belirterek, kentin öneminin de yeniden altını çizdi: “İstanbul’un nabzını yakalayan Türkiye’yi de yakalamış olur.”

Son dönemde Suriye’deki harekat ve Akdeniz’de atılan adımların Türkiye’ye karşı öfke patlamasına neden olduğunu söyleyen Erdoğan, dünya liderlerinin kendisine, “Ne zaman oradan çıkacaksınız” diye sorduğunda, “Sizin ülkenizden o kadar uzakta ne işiniz var” dediğini anlattı.

Suriye halkı, ‘gidebilirsiniz’ demedikçe çıkmayacağız

NATO zirvesi için gittiği Britanya’da Fransa, Almanya ve Britanya’nın liderleriyle yaptıkları dörtlü zirveye de değinen Erdoğan “Suriye halkı, ‘Teşekkür ederiz; artık gidebilirsiniz’ diyene kadar oradan çıkmayacağız” dedi.

Türkiye’nin Libya’yla yaptığı anlaşmayla Akdeniz’deki oyunun bozulduğunu söyleyen Erdoğan, sondaj gemilerinin çalışmalarına devam etmesi konusundaki kararlılığı da bir kez daha dile getirdi.

Yerel seçimlerden beri AKP İstanbul il teşkilatının 74 bin 176 üye kaydettiğini söyleyen Erdoğan, “İstabul teşkilatı dirilişte” dedi.