Erdoğan’dan HDP ve Öcalan açıklaması

Erdoğan’dan HDP ve Öcalan açıklaması

HDP’nin 23 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştirdiği 4. Olağan Kongresi hakkında soruşturma başlatılması ve 15 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesine ilişkin açıklamada bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunların yargı ile olan süreçleri çok yoğun işleyecek, yeni yeni dosyalar her an gelebilir. Cumhurbaşkanı niye bunu söyledi demeyin. Yaptıkları her şey suç" dedi.

Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, HDP kongresinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ile hazırlanmış slayt gösterisinin yayınlanması sonrası soruşturma başlatılması üzerine şöyle dedi:

“Durmadan genel başkan değişir mi? Durmadan genel başkanları değişiyor. Biri gidiyor biri geliyor… Bitmedi, bundan sonra da olur çok kısa zaman içerisinde. Çünkü bunların yargı ile olan süreçleri çok yoğun işleyecek, yeni yeni dosyalar her an gelebilir. Cumhurbaşkanı niye bunu söyledi demeyin. Gelebilir, çünkü her şey ortada. Yaptıkları her şey suç. HDP bir kongre yapıyor, sonunda bölücü terör örgütü elebaşı ile alakalı oraya bir gündem olmuş. Bugün 13 kişi konu ile ilgili gözaltına alınmış. Niye gözaltına aldılar? Bununla birlikte büyük ihtimalle soruşturma da açılacak. Niye müsaade ettin? Siz parti olduğunuzu söylüyorsunuz da biz değil miyiz? Bizim partilerimizde niçin bunlar olmaz? Burası hukuk devleti ise sen bu ülkedeki hukukun bütün gereklerine uyacaksın. Uymazsan uydururlar. Bu iş böyle.”