Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya'ya: Boşuna gelmesinler, evet demeyiz

Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya olası üyelikleriyle ilgili olarak "Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmelerine biz 'evet' demeyiz" dedi.

Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya'ya: Boşuna gelmesinler, evet demeyiz
Foto: AA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Cezayirli mevkidaşı Abdülmecid Tebbun'u Türkiye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.

İlgili bakanların da katılımı ile Türkiye-Cezayir Üst Düzey İş Birliği Konseyi'nin 1'inci oturumu gerçekleştirildi. Görüşmelerde ikili ilişkiler tüm yönleriyle ele alındı.

Görüşmelerin ardından ikili anlaşmalar imzalandı ve ortak basın toplantısı düzenlendi.

Erdoğan'ın basın toplantısındaki açıklamalarından öne çıkanlar:

"Cezayir ile ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırıyoruz. Cezayir’den ülkemize 17 yıl aradan sonra cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan bu tarihi ziyaretle ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırıyoruz. Cezayir Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 60’ıncı yılını bu vesileyle tebrik ediyorum.

İş birliğimizi daha da ileriye taşımayı bir kez daha karşılıklı olarak teyit ettik. Salgına rağmen ticaret hacmimiz yüzde 35 artarak 4,2 milyar dolar düzeyine ulaştı. Yeni hedefimiz 10 milyar dolar.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılımı

Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık ve net bir tavrı söz konusu değil. Bu süreç içerisinde biz terör örgütlerine karşıyız deseler bile, teröristleri teslim etmeyeceklerine dair açıklamaları var.

Pazartesi günü Türkiye'ye geleceklermiş. Bizi ikna etmeye mi gelecekler, kusura bakmasınlar yorulmasınlar.

Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmelerine biz 'evet' demeyiz.”