Erdoğan’dan muhalefete Demirtaş eleştirisi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüsü salgını nedeniyle yüz yüze eğitime verilen arayı 15 Şubat 2021'e kadar uzattıklarını kaydetti.

Erdoğan’dan muhalefete Demirtaş eleştirisi

Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, koronavirüsü salgını nedeniyle yüz yüze eğitime verilen arayı 15 Şubat 2021'e kadar uzattıklarını kaydetti.

AİHM Büyük Dairesi'nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili verdiği derhal serbest bırakılması yönündeki kararına ilişkin muhalefetin tutumunu eleştiren Erdoğan, “Kendileri bu işlerde yetki sahibi olsalar, bu terörist destekçisini hemen serbest bırakacaklar” dedi.

AİHM’in benzer kararlara aykırı bir tavır sergilediğini iddia eden Erdoğan, “Mesela AİHM aykırı bir karar sergiledi. Biz de çıktık bu kararın hukuki değil siyasi bir karar olduğunu izin vermeyiz dedik. Vay efendim sen nasıl böyle bir şey söylersin. Kendileri böyle işlerde yetki sahibi olsalar, ellerinde insanların kanı olan bu terörist destekçisini hemen serbest bırakacaklar. Önümüzdeki dönemde ülkemizin, bu partilere oy verenlerin ferasetiyle köklü bir muhalefet reformunu hayata geçireceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İngiltere ile yarın imzalanacak Serbest Ticaret Anlaşması'na ilişkin ise, “Gümrük Birliği Anlaşmasından sonraki en önemli ticari anlaşmamız olacaktır” diye konuştu.

Erdoğan, “İhracatımız 25 Aralık itibariyle 2020 yılı hedeflerinin üzerine çıkarak 166 milyar doları buldu. Bu vesile ile dış ticaretimizin açısından önemli bir müjdeyi sizle paylaşmak istiyorum. İngiltere'nin AB'den ayrılma takvimi Perşembe günü başlıyor. Yapılan uzun müzakereler sonrasında İngiltere ile serbest ticaret anlaşması imzalama aşamasına geldik. Yarın bu anlamanın imzaları atılıyor. Gümrük Birliği Anlaşması'ndan sonraki en önemli ticari anlaşmamız olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.