Erdoğan'la görüşen CHP'li kim? Yeni isimler gündeme gelmeye devam ediyor!

Erdoğan'la görüşen CHP'li kim? Yeni isimler gündeme gelmeye devam ediyor!

Gazeteci Rahmi Turan, CHP'nin önemli bir isminin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğünü öne sürmüştü. Kulislere yansıyan isimlerin bir bölümü açıklama yaparken, yeni isimler gündeme gelmeye devam ediyor. Saray'dan iddiaya yalanlama geldi.

Sözcü yazarı Rahmi Turan, Saray'a yakın bir kaynağı adres göstererek CHP'nin önemli bir isminin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü, Erdoğan'ın bu kişiye CHP Genel Başkanı olması konusunda destek verebileceğini söylediğini öne sürmüştü.

Bu ismin kim olduğuna ilişkin tartışmalar sürerken, Hürriyet'te yer alan habere göre, kulislerde Muharrem İnce, Gürsel Tekin, CHP’den ihraç edilen Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, CHP üyesi olmayan Mustafa Sarıgül ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun adı geçiyor.

Muharrem İnce Açıklama Yapmıştı

Söz konusu iddianın ardından açıklama yapan ilk isimlerden olan Muharrem İnce, "CHP Genel Başkanını özgür iradeli kurultay delegeleri seçer, Saray CHP’ye müdahale edemez. Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın yazısında isim vermeden belirttiği kişi ortaya çıkmalıdır. Çıkmıyorsa Saray kapılarında CHP Genel Başkanlığı kovalayan o ismi Rahmi Turan açıklamalıdır" demişti.

Neler Oldu?

CHP'liler tarafından "tecrübeli bir gazeteci" ve "sağlam kaynağı vardır" denilerek haberine itimat edilen Sözcü yazarı Rahmi Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP'den önemli bir ismin Saray'da görüştüğünü yazmış, Erdoğan'ın bu isme "Senin CHP Genel Başkanı olman lazım" dediğini ileri sürmüş ve bu konuda destek sözü verdiğini dile getirmişti.