Esad'dan Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt

Erdoğan'ın çağrılarıyla ilgili soruya yanıt veren Esad, ilişkiyi geliştirmeye yönelik her türlü girişime olumlu baktıklarını, ama uluslararası hukuk ve egemenlik ilkelerine göre hareket ettiklerini, sürecin başarısı için bunun gerekli olduğunu söyledi.

Esad'dan Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt

Suriye genel seçimlerinde oy kullanması sonrası gazetecilere açıklamalar yapan Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle görüşme talebine ilişkin soruya yanıt verdi:

''Birçok kez söylediğimiz gibi, ilişkiyi geliştirmeye yönelik her türlü girişime olumlu bakıyoruz ve bu da doğal bir şey. Kimse komşularıyla sorun yaratmayı düşünmez ama bu, kuralların dışına çıkmamız gerektiği anlamına gelmez.''

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA Esad'ın Erdoğan'a yanıtını şöyle aktardı:

"Olumlu bir şekilde hareket ediyoruz, ancak sadece ilkelere değil, açık ilkelere dayanarak hareket ediyoruz. Bu ilkeler, uluslararası hukuk ve egemenliktir, bu açık, ama uyguladığımız şeyin olumlu sonuçlar doğurmasını sağlayacak belirli bir metodoloji vardır."

"Bazıları hiçbir şey kaybetmeyeceğinizi söylüyor. Hayır, bu durumda ya kazanacağız ya da kaybedeceğiz. Ortak düzeyde biz, Türkiye ve müttefiklerimiz, herkes kazanır, herkes kaybeder, uzlaşma yoktur, gri durum yoktur. Dolayısıyla ilkeleri ve gereklilikleri vurguladığımızda bu, katılıktan veya tereddütten değil, sürecin başarısına yönelik kaygımızdan kaynaklanmaktadır."