Evsize 'ev hapsi' cezası

Evsize 'ev hapsi' cezası

İstanbul Kadıköy'de "uyuşturucu madde satmak" suçlamasıyla gözaltına alıp hakkında "ev hapsi" cezası verilen 31 yaşındaki Barış Alkan isimli yurttaşın evsiz olduğu ortaya çıktı.

31 yaşındaki şahıs mahkeme tutanaklarına ev adresi olarak geçen, bir futbol sahasının yarı büyüklüğündeki açık alandan dışarıya adım atamıyor. Mahkeme kararının uygulandığını polis denetliyor, bu alandan dışarı bir adım atmasına izin vermiyor

Baro tarafından Barış Alkan'ı savunması için görevlendirilen Avukat Oktay Özer karara şaşırdı.

Ev hapsi kararına itiraz eden Özer, "Bu daha önce karşılaşılan bir durum değil. İtirazlarımı hem sözlü hem de sonradan yazılı bildirmeme rağmen, taleplerimiz reddedildi. Kişi dışarıda yatıyor. Herhangi bir konutu yok. Ama bu kişi hakkında bir ev hapsi kararı var. Bu nasıl uygulanacak" diye sordu. 

Oysa Barış Alkan, mahkeme kararında adres bilgisi olarak yer alan Söğütlüçeşme Metrobüs Durakları arkasında bulunan metal levhalarla çevrili boş alanda cezasını çekmeye başladı bile. Bölgede görev yapan polisler Alkan'ın bulunduğu yerden çıkmasına izin vermiyor.

Bulunduğu bölgeden dışarı adım atamadığını söyleyen Barış Alkan, "Polisler gördükleri her yerde engelliyor. Dışarı çıkarsam 'suç' diyorlar. Evim olmadığı halde yine ev hapsindeyim" diye konuştu.