Finlandiya, IŞİD'li baltalı saldırganın peşine düşen Kürdü konuşuyor

Finlandiya, IŞİD'li baltalı saldırganın peşine düşen Kürdü konuşuyor

18 Ağustos'ta Finlandiya'nin Turku kentinde IŞİD'in üstelendiği baltalı saldırıda, saldırganın peşine düşerek yakalanmasına yardımcı olan Kürt genci Arya Reşidi, ülkede gündem oldu.

Baltalı saldırıda iki kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştı. Saldırgan yaralı olarak polis tarafında gözaltına alınmıştı.

Bir manav dükkanında çalışan Arya Reşid (24), olayın yaşandığı Cuma günü işyerinde olduğunu belirterek, “Arabamın içindeydim. İnsanların bağırdığını duydum. Bir kişinin baltayla bir kadına saldırdığını gördüm. Hemen arkadaşlarıma haber verdim ve saldırganın peşine düştük” dedi.

Reşidi o gün yaşadıklarını, “Saldırganı kovalarken aynı zamanda etraftaki insanları ikaz ederek uzaklaşmalarını söylüyorduk. Polisler gelince onlara kolaylık sağladık ve saldırgan hakkında bilgi verdik” sözleriyle anlattı.

Kürt genci, saldrganın nasıl gözaltına alındıdığına ilişkin olarak, “Biz saldırganı takip etmeye devam ettik. Bir kadına yaklaşarak ona saldırmak istedi. Ama polis, ateş açarak saldırganı yaraladı. Ben sopayla saldırganın üzerine yürüdüm. Daha sonra polis onu yakaladı” ifadelerini kullandı.