Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı'ndan Fransa'da PKK'li üç ismin öldürülmesi itirafı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) kritik görevlerde bulunan, geçmişte Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanlığı da yapan İsmail Hakkı Pekin, katıldığı bir televizyon programında, 2013 yılında PKK'li üç ismin Türk istihbaratı tarafından öldürüldüğünü itiraf etti.

Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı'ndan Fransa'da PKK'li üç ismin öldürülmesi itirafı

Genelkurmay Eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Habertürk'teki yayında, PKK'nin beyin takımına yönelik yapılması gereken operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Avrupa'da bunların unsurları var. Avrupa'daki unsurlarına bir şey yapmamız gerekiyor. Daha evvelden Paris'te yapıldı ama.." diyerek, öldürülen üç PKK'li kadına işaret etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te Ocak 2013'te öldürülen PKK'li üç kadının dava dosyası 'Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) olası rolünün' araştırılması nedeniyle yeniden açılmıştı. Soruşturma kapsamında bir de terörle mücadele savcısı görevlendirildi.

Öldürülen kadınların aileleri, mart 2018'de cinayet emrini kimin verdiği ve muhtemel suç ortaklarının da kimler olduğunun anlaşılması için soruşturma açılması talebinde bulunmuştu.

PKK'nın kurucularından Sakine Cansız (54), Leyla Şaylemez (24) ve Fidan Doğan (28), 9 Ocak'ta Paris’te uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürülmüşlerdi.

MİT ocak 2014'te yaptığı açıklamayla olayla ilgilerinin olmadığını duyurmuştu.

Ahval