Gerilim tırmanıyor: Rusya'dan ABD ve AB'ye 'karşılık veririz' yanıtı!

BM Genel Merkezi'nde Ukrayna gündemini değerlendiren Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Ukrayna-Rusya krizinde Moskova'ya yaptırım uygulanması durumunda ABD ve Avrupa Birliği'ne karşılık vereceklerini ifade etti.

Gerilim tırmanıyor: Rusya'dan ABD ve AB'ye 'karşılık veririz' yanıtı!

BM Güvenlik Konseyi şubat ayı dönem başkanlığını Rusya devraldı. Rusya'nın BM Büyükelçisi Nebenzia, BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme niyetinin olmadığını dile getirdi.

"Yaptırımlar geri teper, karşılık veririz"

Rus temsilci Nebenzia, Ukrayna'yı ise Minsk Antlaşması'nı yerine getirmemekle suçlayarak, basının ABD ve Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yaptırım uygulaması durumunda Moskova'nın nasıl karşılık vereceği sorusuna şu ifadeleri kullandı:

''Bize o kadar çok yaptırım uygulandı ki artık sayısını hatırlamıyoruz. Hiçbir şey olmadan önce yaptırımdan bahsediyorlar. Biz yaptırımlarla yaşamayı öğrendik. Umarım yapmazlar ama geri teper ve elbette karşılık veririz.''

Basın toplantısında ne tür yaptırımlarla karşılık verecekleri sorusunu ise yanıtsız bırakan Rus Temsilci, Rusya'nın Avrupa'ya doğal gazı kesip kesmeyeceği sorusuna ise, ''Rusya güvenilir bir tedarikçi ve kimseyi yarı yolda bırakmadı" yanıtını verdi.