Goran'dan PKK açıklaması: 'Kürdistan Bölgesi için ciddi bir tehdit'

Goran Hareketi yöneticilerinden Kerîm Mexzî Qasim, PKK’nin Kürdistan Bölgesi için büyük bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Goran'dan PKK açıklaması: 'Kürdistan Bölgesi için ciddi bir tehdit'

BasNews'te yer alan habere göre, Goran Hareketi Genel Kurul Üyesi Kerîm Mexzî Qasim, PKK’nin Kürdistan Bölgesi sınırlarında eylemlerini arttırdığını bu yüzden Türk ordusunun bombardımanlarında Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının büyük zarar gördüğünü dile getirdi.

“Kürdistan Bölgesi özgürleştirilmiş bir parçadır” diyen Kerîm Mexzî Qasim, “Şüphesiz Kürdistan Bölgesi’nde tüm partiler siyasi çalışmalarını özgürce yürütebilirler. Ancak, PKK Kürdistan Bölgesi asayişi ve istikrarı üzerinde ciddi bir tehdit oluşturuyor. Kürdistan Bölgesi’nin yasal parlamentosu ve hükümeti vardır, PKK gibi bir güce ihtiyacı yoktur” şeklinde tepki gösterdi.

Goran Hareketi yöneticisi Kerîm Mexzî Qasim, Doğu Kürdistanlı siyasi partilerin Kürdistan Bölgesi’nin egemenlik hakkına saygı gösterdiğini ve tanıdığını hatırlatarak, “PKK’nin ana faaliyet alanı Kuzey Kürdistan’dır. PKK, Kürdistan’ın güney parçasının siyasi iradesine saygı göstermeli ve siyasi amaçları için kullanmamalı.  

Kürdistan’ın bu parçası(güney) özgürleştirilmiştir, diğer parçalardaki Kürtler için bir istikrar ve güvenlikli bir sığınaktır, PKK bunu bozmamalıdır.

Eğer PKK savaşmak istiyorsa, Kuzey Kürdistan’a giderek savaşmalıdır” dedi.

Kerîm Mexzî Qasim, PKKnin onlarca yıldır savaştığını ancak bir kazanım elde edemediğini ve değişim yapamadığını belirterek sözlerini şöyle sonlandırdı: “En doğrusu PKK’nin silahlı mücadeleyi bırakmasıdır. YNK, YNK, Goran ve diğer partiler gibi siyasi ve sivil çalışma yürütmelidir. Yok eğer savaşta ısrarlıysa özgürleştirilen bu parçada savaşması kabul edilemez. Çünkü Kürdistan Bölgesi savaşı desteklemiyor ve PKK gibi bir güce ihtiyacı yok.”

 

Basnews