Hafter güçleri: Libya’da birçok noktada kontrolü sağladık

Hafter güçleri: Libya’da birçok noktada kontrolü sağladık

Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed El Mismari, Esa, Cemil, Kedalin ve Zelten bölgelerini Ulusal Mutabakat Hükümeti ve Suriyeli silahlı gruplardan aldıklarını duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan Libya Ulusal Ordusu (LUO) Sözcüsü Mismari, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri ile silahlı grupların Veti bölgesine bağlı Akbe Bin Nafi hava üssüne yönelik saldırısının ardından ordu güçlerinin harekata geçtiğini ve Esa, Cemil, Kedalin ve Zelten bölgelerinde kontrolü ele geçirdiğini belirtti.

Mismari’nin açıklamasının devamında, “Sözde Mutabakat Hükümeti ile terör milislerinin devam eden ateşkes ihlalleri ve dünya genelinde binlerce kişinin ölümüne neden olan Koronavirüs’le mücadele için savaşı durdurmak adına yapılan tüm çağrıları boşa çıkarması üzerine güçlerimiz Libya halkını korumak için Türk ordusu ve terörist çetelerinin desteğini alan bu unsurlara karşı harekete geçmek zorunda kalmıştır” ifadelerine yer verdi.

Mismari açıklamasının sonunda şu uyarıda bulundu: “UMH’yi ve milislerini, ateşkesi ihlal ve savaşı devam ettirmelerinden dolayı güçlerimizin vereceği karşılıklardan kendilerinin sorumlu olacağını bilinmelidir.”