Halep’te Türkiye karşıtı protesto; Suriye topraklarından çıkın!

Suriye’nin Halep kentinde İlerici Ulusal Cephe öncülüğünde Türkiye’nin Rojava’ya yönelik operasyon açıklamalarına karşı protesto gösterisi düzenledi.

Halep’te Türkiye karşıtı protesto; Suriye topraklarından çıkın!

Halep’teki Saadullah Al Cabiri Meydanı’nda toplanan grup, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rojava’ya yeni bir operasyon düzenleyecekleri şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Burada konuşan İskenderun Tugayı Derneği Başkanı Cemal Nesle, “Bugün Halep halkının burada toplanması, kuzey doğu Suriye’yi işgal edip demografisini değiştirmek isteyen serseri Erdoğan’a bir yanıttır” dedi.

Suriye İlerici Ulusal Cephe tarafından organize edilen gösteriye katılanlar, bayrak ve pankart taşıyarak, Türkiye’ye “Suriye topraklarından derhal çıkın” çağrısında bulundu.

Suriye İlerleme ve Kalkınma Partisi üyesi Dr. Muhammed Hattab da, “Selçuklu ve Osmanlı Türkleri tilkiler gibi işgal etmek istiyor. Toprağımızı alıp halkı perişan etmek istiyor. Biz buna karşı çıkmak için buradayız” dedi.

Öte yandan benzer bir gösteri de Halep’in kuzeyindeki Til Rıfat ilçesinde düzenlendi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta içinde düzenlenen Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Rojava için yeni bir operasyon sinyali verdi.

Erdoğan, "Güney sınırlarımız boyunca 30 km derinlikte güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kısmıyla ilgili adımları atmaya başlıyoruz. TSK, istihbarat, emniyet hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır. Perşembe yapılacak MGK'da bu hususta kararlarımızı alacağız. Ülkemize ve güvenli bölgelerimize yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı ise, 25 Mayıs’ta yaptığı bir açıklamada Türkiye’nin Suriye topraklarında “güvenli bölge” oluşturma çabalarını “işgalcilik ve sömürgecilik” olarak nitelendirmişti.