Hande Fırat: Seçim yüzde 99 oranında 14 Mayıs'ta yapılacak gibi

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seçimlerin ne zaman yapılacağıyla ilgili sunum yapıldığını belirterek, “Toplantıdan bana gelen bilgi seçimin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı yönünde" dedi.

Hande Fırat: Seçim yüzde 99 oranında 14 Mayıs'ta yapılacak gibi

Türkşye’de meydana gelen Maraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından seçimlerin ertelenmesi tartışması başlamıştı.

Gazeteci Hande Fırat, CNN Türk'te yayanlanan pogramda seçimlerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yapıldığını söyledi.

Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasını istediğini aktaran Fırat, şunları söyledi:

“Bugün iki önemli toplantı yapıldı. Bir tanesi parti dışında bir merkezde, biri partide. Pek çok teknik isim bir araya geldi, 'hangi tarihte yapılmalı' diye. Hürriyet Gazetesi'nde de yazmıştık. 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ı istiyor' diye. Bugünkü toplantıların neticesinde yüzde 99 oranında 14 Mayıs'ta seçim yapılacak gibi görünüyor.

Bu akşam bir toplantı vardı. 'Teknik açıdan yetişecek mi, teknik olarak imkanlar el verecek mi? YSK seçmen kütüklerini deprem bölgesinde hazırlayacak mı' diye bakıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ta ısrarcı diye yazmıştım. YSK ve AK Parti'deki teknik isimler çalıştı. Akşam saatlerinde, Binali Yıldırım'dan Numan Kurtulmuş'a... Erdoğan'ın kurmayları bir araya geldiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da bir sunum yapıldı. Toplantıdan bana gelen bilgi seçimin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı yönünde."