Haşdi Şabi’den tehdit: Kürdistan’a gireriz

Haşdi Şabi’den tehdit: Kürdistan’a gireriz

KRD News

İran destekli fanatik Şii paramiliter grup Haşdi Şabi, IŞİD’in geri çekildiği bölgelere Kürdistan Peşmergelerinin yerleşmesi halinde güç kullanacakları ve Kürdistan topraklarına girecekleri yönünde tehdit etti.

İran destekli fanatik Şii paramiliter Haşdi ŞAbi örgütü komutanlarından Jawad al-Tleibawi, Kürdistan Peşmergelerini IŞİD’in geri çekildiği alanlara girmesi halinde güç kullanmakla tehdit ederek, "Başbakan Haider el-Abadi'nin talimatlarına uymadığı takdirde Peşmergeler'e karşı güç kullanacağız" dedi.

Kürdistan Peşmergelerine yönelik tehdidini "devlet denetimine tabi tutulması" gerekçesiyle açıklayan Haşdi Şabi Komutanı Jawad al-Tleibawi, "Barzani (Kürdistan Bölgesi cumhurbaşkanı) silahlı kuvvetlerin en üst düzey liderinin direktiflerine uymazsa, kurtarılmış bölgelerden Peşmergeler'i çıkarmaktan vazgeçmeyeceğiz. Aynı zamanda Kürdistan bölgesinin dış mahallelerine de ulaşacağız" dedi.

2015 ve 2016 yıllarında Haşdi Şabi ile Kürdistan Peşmergeleri arasında tartışmalı bölgelerde çatışmalar çıkmış, bu çatışmalarda her iki tarafta kayıp vermişti.