HDP il binasına patlayıcı ile saldırı girişimi

Adana'da, HDP ve Yeşil Sol Parti’nin ortak kullandığı binaya 3 pet şişe içerisinde patlayıcı ve yanıcı madde bıraktığı öne sürülen kadın parti üyelerince yakalanarak polise teslim edildi.

HDP il binasına patlayıcı ile saldırı girişimi

Adana’nın merkez Seyhan ilçesindeki Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSP) il örgütlerinin ortak kullandığı dairenin giriş kapısına bir kadın tarafından 3 pet şişe içerisinde patlayıcı ve yanıcı madde bırakıldı.

Olaya dair bilgi veren HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, saat 10.30 sıralarında kapının önüne gelen türbanlı bir kadının kapının açılmaması üzerine merdivenlerde 15 dakika bekledikten sonra çantasından çıkardığı pet şişeleri kapının önüne bırakıp binadan ayrıldığını söyledi.

Karakış, “Yukarı çıkan kadın zili çalıyor bu esnada içeride bulunan yöneticimiz kadını fark edip, açmıyor. Polis olay yerinde inceleme yaptı. Şikayetçi olduk” dedi.

HDP’den olaya ilişkin yapılan açıklamada ise “Yüzü açık olan ve görüntülere net bir şekilde yansıyan saldırgan şahıs üzerinden saatler geçmesine rağmen yakalanmamış. IŞİD eliyle katliamların gerçekleştirildiği 2015 tarihinde, katliamların fitili ilk olarak Adana İl Örgütümüze yönelik bombalı saldırı ile ateşlenmiş ve 18 Mayıs 2015’te Adana İl Örgütümüze yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştirenler bugüne kadar yakalanmamış aksine korunmuştur. İzmir İl Örgütümüzde Deniz Poyraz yoldaşımızın katledilmesi, mitinglerimize yönelik katliam saldırıları bu girişimlerin münferit olmadığının göstergesidir” denildi.

"Şüpheli yakalanarak polise teslim edildi"

 HDP’den yapılan paylaşımda ise şüpheli kadının yakalanarak polise teslim edildiği ifade edildi.

Açıklamada şunlar dile getirildi:

“Adana İl Örgütümüze yanıcı madde ile yapılan saldırı girişiminde bulunan şahıs, saat 16:00'da etkinliğimiz olan Seyhan İlçe Örgütümüze de girmeye çalışmış ve oradaki arkadaşlarımız tarafından yakalanarak polise teslim edilmiştir. Şahıs, parti binamızda bulunan arkadaşlarımıza verdiği bilgide kendisini polisin yönlendirdiğini belirtmiş ve saldırı girişiminde bulunan kişinin de kendisi olduğunu kabul etmiştir. Gelişmelere ilişkin Adana Milletvekilimiz Tülay Hatimoğulları ve avukatlarımız Adana İl Örgütümüzde saat 17:30’da açıklama yapacaktır. “

HDP’nin Adana İl binasına 18 Mayıs 2015 tarihinde IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda 7 kişi yaralanmıştı.