HDP önünde oturan Hacire Akar'ın oğlu kendisini yaktı

Diyarbakır'da oğlunun zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla diğer ailelerle birlikte HDP il binası önünde oturma eylemi düzenleyen Hacire Akar'ın oğlu Mehmet Akar, dün Diyarbakır’da kendisini yaktı.

HDP önünde oturan Hacire Akar'ın oğlu kendisini yaktı

Ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Mehmet Akar hayatını kaybetti.

Alınan bilgilere göre, dün gece saatlerinde merkez Sur ilçesinde tarihi surlara çıkan 24 yaşındaki Mehmet Akar, kendini yaktı. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Akar, ekiplerin müdahalesiyle Dicle Üniversitesi hastanesi yanık bölümüne sevk edildi. Yüzde 90 vücudunda yanık oluşan Akar, tedavi altına alındı. Akar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ağabeyinden açıklama

Ağabeyi Mustafa Akar, hastane morgu önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kardeşinin psikolojik sorunlar nedeniyle yaşamını yitirdiğini anlattı.

Akar, şunları söyledi:

"Kardeşim Mehmet'in terör örgütü nedeniyle psikolojisi bozuktu. Örgütten kurtardıktan sonra kendisini toparlayamadı. Başımız sağ olsun. Sorumlusu örgüttür. Temas kurdular demek ki bırakmadılar bize. 25 yaşında ve bir çocuğu var, eşi de hamile, bunu bize yapan herkese yapmıştır. Başkalarına yapmasınlar. Onu hayata bağlamak için çok uğraştık, neler yaptık ama kurtaramadık."

Diyarbakır'da Hacire Akar, HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Mehmet Akar için 22 Ağustos 2019'da HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatmıştı.

Öcalan için kendini yaktığı iddiası

Mezopotamya Haber Ajansı (MA) ise; Mehmet Akar’ın “Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla” kendisini yaktığını iddia etti.

Mehmet Akar’ın daha önce MA tarafından yayınlanan bir videoda, ailesinin kendisini zorla evlendirmek istediğini, dağa çıkmadığını, ailesinin HDP önünde oturmasının yanlış olduğunu, zorla nişanlandırıldığını ve akrabası olan söz konusu genç kıza evlenmek istemediği yönünde haber gönderdiğini söylüyor. Akar aynı videoda ailesini reddettiğini de belirtiyor.

Ancak Akar 2019’da evlenmişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacire Akar ile telefonda görüntülü şekilde görüşmüştü.