HDP'den Fransa’ya çağrı: Gerçeği ivedilikle aydınlatın

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Paris'teki Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili yaptıkları açıklamada saldırının aydınlatılması çağrısı yaptı.

HDP'den Fransa’ya çağrı: Gerçeği ivedilikle aydınlatın

Fransa'nın başkenti Paris'teki Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne dün düzenlenen silahlı saldırı nedeniyle HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Türkçe ve Fransızca açıklama yayınladı.

Fransa hükümetine katliamı aydınlatma çağrısı yapılan açıklamada, "Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne yönelik vahşi bir saldırı sırasında 3 Kürt yurttaş hayatını kaybettiğini ve 3 kişinin de yaralandığını üzüntüyle öğrendik. Öncelikle yapılan bu vahşi saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına baş sağlığı yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Fransa yetkililerinden beklentimiz, faillerin ve saldırıların acil bir şekilde ortaya çıkarılıp kamuoyunu şeffaf bir şekilde aydınlatması yönündedir. Bu tür ırkçı saldırıların önüne geçecek tek yol gerçeğin ivedilikle aydınlatılması olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

Dün Fransa’nın başkenti Paris’te Kürtlere yönelik düzenlenen saldırıda 3 Kürt hayatını kaybetmiş, 4 Kürt de yaralanmıştı.

Saldırıyı gerçekleştiren daha önce de göçmenlere yönelik ırkçı saldırılarla yüklü bir sabıkası bulunan 69 yaşındaki bir Fransız vatandaşı yakalandı.

Savcılık saldırıya ilişkin soruşturma açıldığını duyurdu.

Saldırganın, Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'ten emekli olduğu belirtildi.

Saldırganın daha önce de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, ayrıca 12 Kasım 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı anlaşıldı.