HDP'den Gecikmeli kutlama mesajı

HDP Eş Başkanları, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’ye kutlama mesajı gönderdi. HDP mesajında Neçirvan Barzani’nin yeni görevinde ulusal birliğe, bölgesel barışa ve halklar lehine kalıcı bir istikrara katkılar sağlaması umut edildiği belirtildi.

HDP'den Gecikmeli kutlama mesajı

HDP Eş Başkanları, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’ye kutlama mesajı gönderdi.  HDP mesajında Neçirvan Barzani’nin yeni görevinde ulusal birliğe, bölgesel barışa ve halklar lehine kalıcı bir istikrara katkılar sağlaması umut edildiği belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Sezai Temelli, Kürdistan Bölgesi Başkanı seçilen Neçirvan Barzani’ye  kutlama mesajı gönderdi.

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli’nin iki gün gecikmeli olarak göndermeyi başardıkları mesajın içeriği şöyle:

Sayın Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı

Devralmış olduğunuz başkanlık görevinin ulusal birliğe, bölgesel barışa ve halklar lehine kalıcı bir istikrara katkılar sağlayacağı umuduyla başarılar diliyoruz.

Şimdiye kadar Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde Başbakanlık başta olmak üzere birçok görevde bulundunuz. Yeni görevinizde, iç ve dış sorunların çözümünde diyalog ve barışçıl yöntemlerin esas alınmasına katkı sunacağınıza inanıyoruz.

HDP olarak, ülkemiz ve bölgemizdeki bütün siyasal, toplumsal ve yönetim krizlerinin barışçıl yöntemlerle, halk iradesiyle ve diyalogla çözülmesini temel ilke olarak benimsiyoruz. Bu amaçla yeni görevinizin Güney Kürdistan halkı başta olmak üzere bütün Kürtler için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyoruz. Güney Kürdistan halkının özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesini en içten duygularımızla selamlıyoruz.