HDP'li Çelik partisinden ihraç edildi

HDP'li Çelik partisinden ihraç edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP), seçim çalışmaları sırasında bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla hakkında dava açılan Mardin Milletvekili Tuma Çelik’i ihraç etti.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında seçim çalışmaları döneminde bir kadına tecavüz ettiği suçlamasıyla hakkında dava açılan Tuma Çelik ve eşine şiddet uyguladığı ileri sürülen Muş Milletvekili Mensur Işık hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Saruhan Oluç, Tuma Çelik ile ilgili Meclis’e gelen fezlekenin hemen parti disiplin kuruluna iletildiğini söyledi.

Çelik’in 5 Temmuz’da soruşturma bitene kadar tedbiren görevinden uzaklaştırıldığını hatırlatan Oluç, bu süreçte Çelik’in istifa etmiş olmasına karşın parti tüzüğüne göre disiplin soruşturmasının devam ettiğini ve bugün de karar alındığını ifade etti.

Oluç, “Karara göre Tuma Çelik kesin çıkarma cezası ile partiden çıkarıldı” dedi.

Eşini dövdüğü ileri sürülen HDP Muş Milletvekili Mensur Işık hakkında da ise Oluç, Işık hakkında soruşturmanın devam ettiği ve Merkez Disiplin Kurulu’ndan bu hafta içinde karar çıkacağını belirtti.

Tuma Çelik, konunun medyada gündeme gelmesinin ardından, 18 Temmuz’da zarar görmemesi için partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

HDP’den yapılan açıklamada ise Tuma Çelik hakkındaki iddiaların Haziran ayı sonunda Meclis Grup Yönetimi’nde gündeme geldiği belirtilerek, şu ifadeler kullanılmıştı.

“Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında TBMM’ye iletilen fezlekedeki iddialar Haziran ayının sonunda Meclis Grup Yönetimimizin gündemine gelmiştir. Yapılan incelemenin ardından konu derhal 30 Haziran tarihinde Merkez Disiplin Kurulumuza aktarılmıştır. Merkez Disiplin Kurulu, Çelik hakkında derhal soruşturma başlatmıştır. Bu işlemin başladığı andan itibaren Meclis Grup Yönetimimiz Çelik’in tüm parti ve Meclis faaliyetlerini dondurmuştur. Merkez Disiplin Kurulumuz konuya ilişkin çalışmasını titizlikle sürdürmektedir.”