‘HDP’li Habip Eksik'in bacağı üç yerden kırıldı'

HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin Iğdır Milletvekili Habip Eksik'e yönelik polis saldırısını protesto ederek, “Suç Bakanı JİTEM'in kurduğu çetelerle halkın milletvekillerine saldırıyor. Belediyelerde Kürtlerin iradesini ele geçirenler şimdi de halk temsilcilerine saldırıyorlar” dedi.

‘HDP’li Habip Eksik'in bacağı üç yerden kırıldı'

Rûdaw'a konuşan Milletvekili Habip Eksik'in danışmanı da Eksik'in bacağının üç yerden kırıldığını, 6-7 saatlik bir ameliyat geçirdiğini ve kafasına da vurulduğunu söyledi.

Dün, 9 Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, PKK'nin tutuklu lideri Abdullah Özalan’ın Türkiye’ye getirilişinin 24. yıl dönümü nedeniyle, aralarında HDP'li çok sayıda yetkili ve milletvekillerinin de bulunduğu bir grup insan yürüyüş yapmak istedi, ancak polis engelli ile karşılaştılar.  Gösteri sırasında HDP Milletvekili Habib Eksik'in bacağı polisin şiddetli müdahalesi sonucu kırıldı ve Ankara'daki şehir hastanesinde ameliyata alındı.

Danışman, "Milletvekilimizin ayağı üç yerden kırıldı. Ankara Şehir Hastanesi'nde ameliyat oldu ve 6-7 saat ameliyatta kaldı” dedi. Habip Eksik'in kafasına da darbe aldığını ve bu nedenle başının şiştiğini belirterek, konuyla ilgili Adli Tıp raporu alacaklarını söyledi.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, bugün düzenlediği basın toplantısında Habip Eksik'e yönelik polis saldırısını protesto ederek, saldırı emrinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından verildiğini savundu.

Ebru Güna, "Suç Bakanı JİTEM'in kurduğu çetelerle halkın milletvekillerine saldırıyor. Belediyelerde Kürtlerin iradesini ele geçirenler şimdi de halk temsilcilerine saldırıyorlar. Ama halkın iradesine ve milletvekillerine saldıranlar, halkın gerçek gücünü yakında görecek. Milletin cevabını mutlaka görecekler” dedi.

HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da bazı milletvekilleriyle birlikte bugün Habip Eksik'i hastanede ziyaret etti.

HDP’den ziyaretin ardından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Eş Genel Başkanlarımız, grup yönetimimiz ve milletvekillerimiz, Yüksekova'da uğradığı polis saldırısı sonucu ayağı kırılan milletvekilimiz Habip Eksik'i hastanede ziyaret etti. Her zamankinden daha güçlüyüz, moralliyiz ve özgür geleceği kurmak için kararlıyız” denildi.