'Hizbullahçıyız, kafalarını keseceğiz' diyen kişi gözaltına alındı

Batman'da yapılan bir sokak röportajında “Hizbullahçıyız, kafalarını keseceğiz” sözlerini kullanan İsmail Cevher Kasımoğlu, gözaltına alındı.

'Hizbullahçıyız, kafalarını keseceğiz' diyen kişi gözaltına alındı

Batman’da yapılan bir röportaj sırasında “Biz Hizbullahçıyız. Erdoğan’a dokunsalar kafalarını keseceğiz” sözleri sonrası kamuoyunda büyük tepki çeken İsmail Cevher Kasımoğlu gözaltına alındı.

AA'nın aktardığına göre Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, İsmail Cevher Kasımoğlu hakkında soruşturma başlattı.

Şüpheli Kasımoğlu, soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Kasımoğlu gündem olan röportajda AK Parti’ye oy vereceğini söyleyerek "Cihada hazırız. Hizbullahçıyız, Erdoğan’a dokunsalar kafalarını keseceğiz” demişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı “Bu densiz hakkında derhal gereğini yapıyoruz. En ağır şekilde ceza almasını sağlayacağımıza emin olun! Böylesi ahlaksızların peşini bırakmayız!…” açıklamasını yapmış, Kasımoğlu ise tepkilerden sonra özür videosu yayınlamıştı.

HÜDA-PAR’dan açıklama

Öte yandan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, İ.C.K'nin partileriyle bir ilişkisinin olmadığını duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"29 Mart tarihinde Batman'da çekildiği iddia edilen bir sokak röportajında sarf edilen sözleri hiçbir şekilde kabul edilemez buluyoruz.

Videonun sosyal medyada yayılmasından sonra şahsı partimizle ilişkilendirmek, kirli ve ucuz bir algı operasyonudur."