Hollanda'da hükümet ortakları AB'nin Türkiye'ye silah ambargosu koymasını istedi

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de sondaj arama çalışmaları sonrası Yunanistan ile başlayan gerilimli süreci, Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ’daki müdahaleleri dış politikada giderek yalnızlaşmasına sebep oluyor. Fransa ile yaşanan tartışmalar sonrası AB’den her geçen gün uzaklaşan Türkiye için fark farklı konularda yaptırım sesleri yükseliyor.

Hollanda'da hükümet ortakları AB'nin Türkiye'ye silah ambargosu koymasını istedi

Son olarak Hollanda'da koalisyon hükümetini oluşturan dört siyasi parti, hükümetin Avrupa Birliği'ne (AB), Dağlık Karabağ, Libya ve Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri nedeniyle Türkiye'ye silah ambargosu koyması çağrısı yapmasına yönelik bir önerge hazırladı.

Türkiye'ye yönelik ambargo önerisi, hükümet ortakları Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD), Hristiyan Demokrat Parti (CDA) Demokratlar 66 Partisi (D66) ve Hıristiyan Birliği Partisi (CU) tarafından gündeme getirildi.

Önerge, Hollanda Dışişleri Bakanlığı bütçesinin ele alındığı oturumda tartışıldı. 

Hükümet ortakları, Türkiye'nin Ermenistan ile Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ'da yaşanan savaş da dahil olmak bölgesindeki birçok çatışmaya "karıştığını" belirtti, talep edilen ambargonun Türkiye'ye yönelik "cezai bir önlem" olduğu belirtildi.