HÜDA-PAR liderinden Başkan Barzani’ye başsağlığı mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, IŞİD saldırısında şehit düşen Peşmergeler için Başkan Mesud Barzani’ye taziye dileklerini iletti.

HÜDA-PAR liderinden Başkan Barzani’ye başsağlığı mesajı

HÜR Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun mesajını partinin Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçın tarafından Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Ulusal İlişkiler Ofisi Başkanı Ali Hüseyin’e iletildi.

Yapıcıoğlu’nun IŞİD saldırılarında şehit düşen Peşmerge ve siviller için Başkan Mesud Barzani’ye hitaben yazdığı taziye mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

Hepimiz Allah'a aidiz ve dönüşümüz de O'nadır

Kurdistan Bölgesi’nde saldırılarını artıran DAİŞ’in son saldırısında on Peşmerge ve üç sivil katledildi. Alemlerin Rabbi şehitlere rahmetiyle muamele etsin ve cennetiyle sevindirsin. Ailelerine sabır ve yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum. Geride kalanlara başsağlığı diliyorum. Allah, Kürd halkını daha beter musibetlerden korusun.

Selam ve saygılarımla…”

IŞİD mensupları son 10 gün içerisinde Irak ordusu ile Peşmerge arasındaki sınır bölgelerinde Peşmerge Güçleri ve Kürt köylerine yönelik saldırılarını arttırdı.

Süleymaniye’nin Kifri ilçesi Kuleco kasabasında IŞİD saldırısı nedeniyle 6, Mahmur’un Xidircice köyünde 10 ve Kerkük'ün Pirde ilçesinde ise 4 Peşmerge ile 3 sivil şehit düştü.