İçinde Kürdistan bayrağı olan haberi paylaşan öğretmene soruşturma

25 Eylül 2022’de Diyarbakır Stadyumu’nda oynanan Amedspor-Bursaspor maçında Kürdistan bayrakları açılmıştı. İçinde Kürdistan bayrağı olan haberi paylaşan öğretmene soruşturma açıldı.

İçinde Kürdistan bayrağı olan haberi paylaşan öğretmene soruşturma

23 yıldır Türkçe öğretmenliği yapan Hüdai Morsümbül hakkında Kürtçe, Kürtlerin tarihiyle ilgili kitaplar  ve Kürdistan bayrağı sebebiyle birçok dava açıldı.

Bugüne kadar Eskişehir, İstanbul ve Mersin’de öğretmenlik yapan Morsümbül, mesleğini 6 aydır Bingöl’deki köyünde sürdürüyor.

10 yılı aşkındır Kürtçe için çalışmalarda bulunan Morsümbül’e son 3 yılda Kürtçeden dolayı 4 farklı dava açıldı.

8 farklı ilde kendisi hakkında şikayetlerde bulunulduğunu belirten Morsümbül, hakkındaki davalardan birinin içinde Kürdistan bayrağı olan Rûdaw haberini paylaştığı için açıldığını söyledi.

25 Eylül 2022’de oynanan Amedspor-Bursaspor maçında Kürdistan bayrağı açan taraftarlara suçlamalar yöneltildiğini hatırlatan Hüdai Morsümbül, “Ben de o zaman Rûdaw’ın haberini paylaştım, o haberde de Kürdistan Bölgesi bayrağı var. Bundan ötürü de ‘Sen Türkiye memurusun, Kürdistan bayrağını paylaşıyorsun, bayrağımızı tanımıyorsun’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

Hüdai Morsümbül, Rûdaw'a yaptığı açıklamada, hakkındaki davalardan birinin Kürdistan tarihi hakkındaki kitapları paylaştığı için açıldığını dile getirerek “Evet, ben Kürt’üm; tarihimi okuyorum” şeklinde konuştu. /Rudaw