İddia: Kalp ameliyatı geçiren Kim Jong-un'un durumu ağır

İddia: Kalp ameliyatı geçiren Kim Jong-un'un durumu ağır

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un bir kalp ameliyatı geçirdiği ve durumunun ağır olduğu iddia edildi. Güney Kore merkezli Daily NK gazetesi, 'Kim'in hayatının büyük tehlike altında olduğunu' öne sürdü. Amerikan istihbaratının iddiaları incelediği belirtiliyor.

 Kuzey Kore lideri Kim Jong-un 12 Nisan’da büyük bir kalp ameliyatı geçirdiği ve durumunun çok ağır olduğu öne sürüldü. Güney Kore’den yayın yapan ve Kuzey Kore hakkındaki ‘iddialı’ haberleriyle tanınan Daily NK gazetesi, haberini ismi açıklanmayan Kuzey Koreli bir kaynağa dayandırdı.

’12 NİSAN’DA ACİLEN HASTANEYE KALDIRILDI’

Haberde, Kim’in çok sigara içmesi, ağır çalışma programı ve obezite kaynaklı sebeplerden ötürü ağustostan bu yana sağlık durumunun kötüleştiği ve zorlu bir ameliyat geçirdiği öne sürülüyor. İddiaya göre, 12 Nisan’da hastaneye kaldırılan ve saatler içinde ameliyata alınan 36 yaşındaki Kim, şu an ülkenin kuzey kıyısındaki Kumgang Dağı’nda bulunan villasında tedaviye devam ediyor.

 

AMERİKAN İSTİHBARATI: TEYİT EDEMEDİK

Haberde Kim’in durumunun çok ağır olduğu öne sürülürken, CNN televizyonu da Amerikan istihbaratının iddiaları araştırdığını duyurdu. Kanala konuşan bir yetkili, Kim’in sağlığıyla ilgili kaygılara dair haberleri teyit etse de, durumunun ağır olup olmadığını bilmediklerini söyledi.

GÜNEY KORE VE ÇİN YALANLADI

Ancak Güney Kore hükümet kaynakları iddiaları yalanladı. Güney Kore başkanlık sarayı da, Kuzey Kore’den son günlerde sıradışı bir duruma dair sinyal almadıklarını açıkladı. Kim’e yakın olan Çin Komünist Partisi de, Reuters’a söz konusu haberlerin doğruluğuna inanmadıklarını açıkladı.

EN ÖNEMLİ ETKİNLİĞE KATILMADI

Kim Jong-un son olarak 11 Nisan’daki İşçi Partisi’nin toplantısında kamuoyu önüne çıkmıştı. 15 Nisan’da ülkenin kurucu lideri olan dedesi Kim Il-sung’un doğumgünü için düzenlenen ve ülkenin dünyaya meydan okuma kültüründe önemli yer tutan kutlamalara katılmaması spekülasyonlara yol açmıştı. (DIŞ HABERLER)