İngiltere Başkonsolosluğu: Peşmerge'ye destek sürecek

İngiltere Başkonsolosu dün Erbil Valisi’yle görüşerek, İngiltere vatandaşlığı almış Kürt vatandaşlarının sorunlarını ele aldı ve aldıkları İngiltere vatandaşlıklarında varolan hatalardan dolayı İngiltere’ye dönmelerindeki sorunları görüştü.

İngiltere Başkonsolosluğu: Peşmerge'ye destek sürecek

Erbil Valiliği’nden bugün yapılan resmi açıklama şu şekilde: “Erbil Valisi Umêd Xoşnaw bugün İngiltere’nin Erbil Başkonsolosu David Hunt ile görüşme gerçekleştirdi. Erbil Valisi Umêd Xoşnaw görevine yeni başlayan David Hunt’a başarı dileklerini iletti ve İngiltere Başkonsolosluğu ile Büyükelçiliği’nin Kürdistan Bölgesi ile İngiltere ilişkilerini geliştirme faaliyetlerinin önemine değindi.

İngiltere Başkonsolosu görüşmede ülkesinin Kürdistan Bölgesi’ne desteğini yenileyerek, peşmerge güçlerine bundan sonrada her türlü yardımı sağlayacaklarını dile getirdi ve özellikle IŞİD teröristlerine karşı mücadelede hayatını kaybeden şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, her konuda Kürdistan Bölgesi’ne destek olacaklarını, Irak’ta bir an önce yeni hükümet kurulması konusunda üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini söyledi.

Görüşmenin bir diğer önemli maddesi olarak, Irak vatandaşlığı almış Kürt vatandaşlarının yanlış isim problemlerinden dolayı yaşanan sorunların ele alındığı, bu nedenle İngiltere’ye dönemedikleri, bu hususlara ilişkin ayrıntıların ele alındığı ve varolan problemlerin İngiltere’deki ilgili mercilere ulaştırılarak, mevcut problemlerin çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılacağı ifade edildi.