İngiltere: Rakka operasyonunda QSD'ye güveniyoruz.

Rakka'ya yapılması planlanan operasyonla ilgili konuşan İngiliz Tümgeneral Rupert Jones, "Rakka operasyonunu yapabilecek tek güç DSG” dedi.

İngiltere: Rakka operasyonunda QSD'ye güveniyoruz.

Koalisyon güçlerindeki İngiliz ordusunun başındaki isim olan Jones, Rakka operasyonunda liderliğini YPG'nin yaptığı Demokratik Suriye Güçleri ile birlikte çalışacaklarını belirtti.

Middle East Eye'da yer alan habere göre Jones, "DSG, Rakka'yı özgürleştirebilecek kapasiteye sahip. Peki biz DSG'ye güveniyor muyuz? Kesinlikle evet” ifadeleri ile Rakka'da gerçekleştirilecek operasyonda DSG ile işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

Minbic'de DSG'nin neler yapabileceklerini gördüklerini ifade eden Jones, "Çok zor bir savaş verdiler, kapasitelerini görebildik. Kenti geri aldılar” şeklinde konuştu.

'ABD ve CIA ile fikirlerimizi paylaştık'

ABD'nin Donald Trump yönetimi ile de fikirlerini paylaştıklarını söyleyen Jones, "Gerek yeni ABD yönetimi ile gerekse CIA ile atılacak adımların bizim çizdiğimiz yol üzerinde atılmasına dair fikirlerimizi paylaştık” dedi.

Jones, Rakka'ya ilerleyen DSG güçlerinin temelini Arap grupların oluşturduğunu belirterek ABD'nin operasyona destek verip vermeyeceğine dair soruya, "Rakka operasyonunu yapabilecek tek güç DSG” yanıtını verdi.