İngiltere'den Başkan Barzani'ye önemli ziyaret

İngiltere'den Başkan Barzani'ye önemli ziyaret


Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Frank Baker’i Pirmam’daki başkanlık konutunda kabul etti.
Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu görüşüldüğü toplantı sonrası yapılan açıklama da, Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki gelişmeler, IŞİD ile mücadele ve Erbil-Bağdat arasındaki ilişki konuları da gündeme geldi.
Başkanlık ofisinin açıklamasına göre,  Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, görüşmede İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi’ne Kürdistan’ın bağımsızlık referandumu kararına ilişkin bilgi verdi. Başkan Barzani görüşmede, ‘‘Kürdistan halkı kendi kaderini kendi  elleriyle barışçıl bir şekilde  yazmak istiyor. Aynı zamanda Irak ile Kurdistan arasındaki ilişkilerin iyi düzeyde olmasını istiyor’’ ifadelerini kullandığı kaydedildi.
İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Frank Baker’in ise İngiltere’nin dünyadaki tüm ulusların kendi kaderini belirleme hakkını desteklediğini, ancak Kürdistan Bölgesi’nin referandumunun zamanlamasının yerinde olmadığını dile getirdiği kaydedildi.