İngiltere'nin sevgisini kazandı,İngiliz medyasının da gündeminde Kürt İbrahim

22 Aralık'ta Londra'daki İngiliz Parlamentosu'na yönelik bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında insani tutumdan dolayı büyük övgü alan Kürt kebap lokantacısı İbrahim Doğuş, İngiliz medyasının da gündemine girdi.

İngiltere'nin sevgisini kazandı,İngiliz medyasının da gündeminde Kürt İbrahim

4 İngiliz vatandaşının hayatını kaybetmesine ve 20'sinin yaralanmasıyla sonuçlanan terörist saldırı ardından polislerin 'Kapat' uyarılarına rağmen kebap lokantasını kapatmayan, olay yerindeki yaralıların yardımına koşan ve kebap lokantasından olay yerindeki polis ve ilk yardım ekiplerine para almadan 300 adet yemek veren İbrahim Doğuş'un bu insani tutumu İngiliz televizyon kanallarının gözünden kaçmadı. Kanallar, insani tutumundan dolayı İbrahim Doğuş'tan övgüyle bahsederken bir gazeteye açıklamalarda bulunan Doğuş, olayın hemen ardından olay yerine gelen bir polisin lokantasını kapatmasını istediğini ama kendisinin bunu kabul etmediğini ve polise "Siz ve olayla ilgili buraya gelen görevlilerin yemek veya dinlenme ihtiyaçları olabilir. Bu yüzden lokantamı kapatmayacağım. Bu benim Londralı hemşerilerime karşı görevimdir.” dediğini söyledi.

Gazeteye yaptığı açıklamada İbrahim Doğuş, yemek verdiği görevlilerden yemeklerin paralarını alabileceğini ama böylesine bir günde almasının doğru olmadığını düşündüğü için para almadığını sözlerine ekledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da birçok kebap lokantası bulunan İbrahim Doğuş ayrıca Londra'da her yıl düzenlenen 'Britanya Kebap Ödülü' organizasyonunun da kurucusu.

Kaynak K24