Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı: 2 bin aile daha geri getirildi

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, Haseke’deki Hol Kampı’nda tutulan 2 bin Iraklı ailenin daha geri getirildiğini açıkladı.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı: 2 bin aile daha geri getirildi
Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı sözcüsü Ali Abbas Rudaw ajansına yaptığı açıklamada,  "Şimdiye kadar yaklaşık 2 bin Iraklı aile Hol kampından alınarak ülkeye geri getirildi. Sayılarının toplam 8 bin kişi olan göçmenler 14 konvoy olacak şekilde Irak’a geri getirildi. Hol’dan geri dönüş süreci devam edecektir” dedi.
 
Geçtiğimiz hafta 159 aile daha Hol kampı’ndan Irak’a gönderilmişti.
 
Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı’na göre, Hol kampından alınan Iraklı vatandaşlar topluma entegre olmaları için bir müddet Cida kampında tutuluyor.
 
Rojava’nın Haseke vilayetindeki Hol Kampı’nda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 55 bin kişi kalıyor. Kamptakilerin çoğu Iraklı ve Suriyeli aileler. Ayrıca kampta daha önce IŞİD’e katılan bir çok ülkenin vatandaşları da bulunuyor.
 
Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım el Araci, geçtiğimiz günlerde Bağdat’ta gerçekleştirilen "Terörizmle Mücadelede Yeni Zorluklar" başlıklı panelde, "Hol Kampı’nda 18 yaşın altında 20 bin 000 Iraklı var ve bunlar geleceğe yönelik canlı bomba” yorumunu yapmıştı.
 
Bu güne kadar kamptan 7 bin 556 Iraklının geri getirildiğini belirten Araci, bunlardan bin 230'unun Irak'ın farklı illerindeki evlerine döndüğünü söylemişti.
 
Hol Kampı, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolü altında bulunuyor. Ancak Kasım el-Araci, “DSG sadece kampın dış tarafını kontrol ediyor, kampın IŞİD'in kontrolü altında” demişti.