Irak hükümeti PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne yönelik saldırısını görüştü

Irak Ulusal Güvenlik Kurulu, Başbakan Mustafa Kazimi başkanlığında toplanarak PKK’nin Peşmerge güçlerine yönelik saldırılarını görüştü.

Irak hükümeti PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne yönelik saldırısını görüştü

Toplantının ardından Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin ofisinden yapılan açıklamada, toplantıda Suriye sınırlarından gelen silahlı güçlerin Fişabur Sınır Kapısı’nda Kürdistan Bölgesi Sınır Muhafızları, Peşmerge ve Irak sınır güçlerine yönelik saldırının konuşulduğu kaydedilirken, söz konusu güçlerin ‘silah ve silahlı grupları kaçak bir şekilde Kürdistan Bölgesi’ne getirme’ niyetinde olduğu vurgulandı.

Peşmerge’nin saldırıya karşılık vermesinden duyulan memnuniyetin ifade edildiği açıklamada, Irak federal güçlerinin Peşmerge’ye desteği bildirildi.

Açıklamada, Kazimi’nin Irak Dışişleri Bakanlığı ve tüm diplomatik kanalları kullanarak bu tür ihlallerin bir daha yaşanmaması için çaba sarf ettiği belirtildi.

Toplantıda, Iraklı sivil aktivistlere yönelik son günlerde gerçekleştirilen suikastların da masaya yatırıldığı kaydedilirken, petrol kaçakçılığı konusunun da görüşülen konular arasında olduğu ifade edildi. /K24