Irak sağlık bakanından: sıkandal sözler Kürdistan'a ilaç gönderilmesin

Irak Sağlık Bakanı Adeyle Hammud, Kürdistan Bölgesi'ne ayrılan ilaç payının gönderilmemesini istedi.

Irak sağlık bakanından: sıkandal sözler Kürdistan'a ilaç gönderilmesin

Irak Parlamentosu'ndaki Kürt parlementer Arafat Kerim, "Irak Sağlık Bakanı, Bakanlar Kurulu'na, Kürdistan Bölgesi'nin petrol gelirlerini Bağdat'a vermemesini gerekçe göstererek, Irak yasalarınca Kürdistan Bölgesi'ne gönderilmesi gereken ilaç payının kesilmesini istemiş” ifadesinde bulundu.

Kürdistan Demokrat Partisi'nin (PDK) sitesinde yeralan habere göre Kerim, "Kürdistan Bölgesi'ne gönderilen ilaçların büyük bölümü Musul'dan ve diğer bölgelerden göçenler için kullanılıyor. Bu nedenle bir Kürt parlamenter olarak bu yönde çıkacak bir kararın her türlü karşısında duracağız” dedi.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı Divanı Sözcüsü ve Genel Müdürü Halis Kadir konuya ilişkin, "Bu yönde bir girişim olduğu doğrudur ancak henüz kesin bir karara bağlanmış değil. Sağlık Bakanımız sorunu çözmek için Bağdat'la iletişim içerisinde” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Halis Kadir, "Bağdat, ilaç için ayrılan bütçeyi çok azalttı, şimdi ise Kürdistan Bölgesi'ne gönderilen ilaç payını kesmeyi hedefliyor” vurgusunda bulundu.

Rûdaw'ın edindiği bilgiye göre Bağdat, Kürdistan'a ayrılan ilaçların sadece yüzde 45'ini göndermiş.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı Divanı Sözcüsü ve Genel Müdürü Halis Kadir, Bağdat tarafından böyle bir kararın uygulanması halinde Kürdistan Bölgesi için büyük bir sorun olacağına yönelik uyarıda bulundu.