Irak Üst Düzey Askeri Heyeti Duhok’ta

Irak Üst Düzey Askeri Heyeti Duhok’ta

Bağdat’tan gelen üst düzey bir askeri heyet, Kürdistan Bölgesi sınırlarında devam eden operasyonlar ve bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi edinmek üzere Duhok’ta incelemelerde bulundu. Ziyaretin Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde gerçekleştirildiği öğrenildi.

Irak Sınır Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hamid Abdullah başkanlığındaki Irak askeri heyeti, Duhok’a ziyarette bulundu.

Irak Sınır Muhafızları 1’inci Alay Komutanı Tuğgeneral Diler Ferzende, heyette Irak İstihbarat Teşkilatı ve ordudan isimlerin de yer aldığını söyledi.

Kürdistan Bölgesi sınırlarında devam eden TSK operasyonları ve bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi edinmek üzere kente gelen heyet, bombardıman yapılan bölgeleri gezdi.

Heyet ayrıca kent yönecilerinden operasyonun halk üzerindeki etkileri hakkında bilgi edindi. Heyetin buradaki incelemelerinden edindikleri bilgileri rapor halinde Irak Başbakanlığı’na sunacakları öğrenildi.

Zoho’daki Bersivê bölgesini gezdiklerini belirten Tuğgeneral Diler Ferzende, “Ziyaretin amacı Türkiye’nin sınır bölgelerinde başlattığı operasyonlar hakkında bilgi edinmektir. Valilik ve kent yöneticileri ile bir araya gelip ayrıntıları öğreneceğiz” dedi.

Zaho Kaymakamı Botan Muhsin de, operasyonlar nedeniyle sivil halkın yaşadığı mağduriyeti ve yaşanan ziyanın bilançocusunu heyetle paylaştıklarını söyledi.

Muhsin, “Biz meselenin Bağdat tarafından önemsenmesini ve operasyonların bir an önce durmasını istiyoruz” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 17 Haziran’da Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Haftanin’de PKK’ye yönelik başlattığı “Pençe Kaplan” operasyonu devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre şu ana kadar TSK unsurları şu ana kadar 15 kilometre sınırdan içeriye geçti. Sözkonusu bölgelerde 12 köy bulunuyor.

Zaho’nun Derkar bölgesinde dün akşam çatışmaların yoğunlaştığı gelen bilgiler arasında. Yerel kaynaklar bu sabah da bölgede 20’nin üzerinde patlama sesi duyulduğunu aktardı.

Öte yanda, TSK’ya ait savaş uçakları dün akşam saat 03:00’te Amedi ilçesine bağlı Şeladize ve Dereluk kasabaları ile Nihel, Nerwe ve Rekan bölgesi kırsalını bombaladı.

 

Rudaw