Iraklı siyasetçi: Irak Federal Mahkemesi İran’ın elinde bir sopaya dönüşmüş

Iraklı Siyasetçi İntifaz Kenber yaptığı açıklamada, Irak Yüksek Federal Mahkemesi’nin İran’ın elindeki sopaya dönüştüğünü ve Irak’ta darbe yaptığını belirtti.

Iraklı siyasetçi: Irak Federal Mahkemesi İran’ın elinde bir sopaya dönüşmüş
Iraklı Siyasetçi ve Müstakbel (Gelecek) Partisi Başkanı İntifaz Kenber sosyal medya hesabı Twetter üzerinden Irak Yüksek Federal Mahkemesi’nin Kürdistan Bölgesi petrol ve gaz endüstrisine ilişkin yasaya yönelik aldığı kararı eleştirerek: “Irak Yüksek Federal Mahkemesi’nin Kürdistan Bölgesi petrol ve gaz yasasına karşı kararı ile Hoşyar Zebari’nin cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik tavırlarının yanında Berhem Salih’i yasalara ters bir şekilde koltuğunda bırakmaları Irak’ın istikrar siyasetine yönelik bir yaklaşımdır ve bu Irak devletine karşı yapılmış bir darbedir” dedi.
 
Irak Gelecek Partisi Başkanı açıklamasında, Irak erken seçimlerinde İran’a yakın kişilerin başarısız olmasından sonra, İran’ın Irak Yüksek Federal Mahkemesi aracılığıyla Irak’ın istikrarını bozmaya yöneldiğini, Berhem Salih’in cumhurbaşkanlık koltuğunda kalmasına yeşil ışık yakarak zayıf bir hükümetin oluşmasını sağlamayı ve bu şekilde ellerinde oyuncak olacak bir Irak’ı tasavvur ettiklerini, Lübnan’a benzetmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
 
Iraklı siyasetçi açıklamasının sonunda, Irak Yüksek Mahkemesi’nin İran’ın elindeki sopaya dönüştüğünü ifade etti. /Basnews