Irak'ta Parlamento Başkanlığına bir Kürt kadın

Dar El-Selam Medya ve Araştırma Merkezi Danışmanı yeni dönemde Irak Parlamento Başkanı görevinin bir Kürt kadına verilme ihtimalinin olduğunu, bu göreve yakın olan da Ala Talabani olabileceğini söyledi. Kaynak: Irak Parlamento Başkanlığına bir Kürt kadın!

Irak'ta Parlamento Başkanlığına bir Kürt kadın

Dar El-Selam Medya ve Araştırma Merkezi Danışmanı Hadi Celo Mere, gelecek süreçte Irak'ın büyük gelişmelere gebe olduğuna dikkat çekerek " Bu gelişmeler siyasal süreçten daha çok siyasetçilerin kararlarında etkili olabilir. Bu da halka verilen sözlerin yerine getirilmesine dönük olacaktır" dedi.

Gelişmelerin yeni görev dağılımında yaşanacağını belirten danışman "Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento Başkanlığı görevlerinin el değişmesi çok uzak değil. Irak Parlamento Başkanlığı'nı bir Kürt kadına verecekler. Buna aday da Ala Talabani'nin olma olasılığı fazladır.Bu görevin bir Kürt kadına verilmesinin nedeni Kürtlerin Araplara nazaran Kadınların görev almasında daha ılımlı ve kabul edilir olmasıdır"şeklinde konuştu.

Dar El-Selam Medya ve Araştırma Merkezi Danışmanı Hadi Celo Mere, Parlamento Başkanlık görevinin Ala Talabani'ye verilme olasılının nedenini ise şöyle açıkladı " Ala Talabani'nin Araplarla ilişkileri var. Aynı şekilde Kürtler Cumhurbaşkanlığı görevini, Parlamento Başkanlık göreviyle değiştirmek istiyor. Çünkü Cumhurbaşkanlığı görevi sembolik ve siyaset üzerinde çok etkili değil.

BasNews