İran Cumhurbaşkanı Reisi: Şam saldırısı cevapsız kalmayacak

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Şam’daki Konsolosluğuna yönelik düzenlenen saldırısının cevapsız kalmayacağını söyledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi: Şam saldırısı cevapsız kalmayacak

Suriye’de İran’ın Şam Konsolosluğuna düzenlenen hava saldırısında 5’i üst düzey 7 subay hayatını kaybetmişti. Saldırıyı henüz üstlenen olmazken Suriye kaynakları İsrail’i suçladı.

IRNA haber ajansına göre İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluklarının hedef almasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Reisi açıklamasında  "İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği ve iki üst düzey Devrim Muhafızları komutanı Muhammed Rıza Zahidi ve Muhammed Hadi Hacı Rahimi'nin, Ehl-i Haram'ın kutsal türbelerini savunmak için üst düzey askeri danışman olarak görev yapan diğer beş subayın öldürüldüğü saldırıyı şiddetle kınıyorum. Suriye'de İslam'ın ve insanlığın yüksek değerleri olan Ehl-i Beyt’i koruyacaklardı" dedi.

İsrail’in saldırısının yanıtsız kalmayacağını belirten Reisi, "Saldırı bir terör saldırısıdır ve uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Bu Siyonist suç cevapsız kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

İran cumhurbaşkanı sözlerine şunları ekledi:

"İsrail bilmelidir ki, özgür ulusların kendi adaletsizliğine karşı duyduğu tiksinti ve nefret her geçen gün artmaktadır.

Ne olmuştu?

1 Nisan 2024 Pazartesi günü Suriye'nin başkenti Şam'daki İran konsolosluğu hedef alınarak tamamen yıkıldı.

Saldırının ardından Devrim Muhafızları yaptığı açıklamada yedi üst düzey komutan ve askeri danışmanın öldürüldüğünü doğruladı.

Devrim Muhafızlarına göre, saldırıda iki üst düzey komutan Muhammed Rıza Zahidi ve Muhammed Hadi Hacı Rahimi ile Suriye'de üst düzey askeri danışmanlık yapan  beş subay öldürüldü.