İran destekli milisler Suriye’de yeniden konuşlandırıldı

İsrail’in Suriye’deki son saldırılarından etkilenen bölgelerde güvenlik ve askeri alarma geçildiğini ve İran ile Lübnan Hizbullahı’na sadık milislerin bölgeye yeniden konuşlandırıldığı bildirildi.

İran destekli milisler Suriye’de yeniden konuşlandırıldı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), milislerin Deyrezzor’un doğu kırsalındaki Ebukemal bölgesi, Kurs en-Nefl Tepesi, işgal altındaki Suriye Golan Tepeleri ile sınırın yakınındaki Kuneytra kırsalında kalan Hadar beldesi civarı ve Halep Uluslararası Havalimanı yakınındaki En-Neyrab Askeri Havalimanı bölgesinde, Ez-Zehebiyye ve Eş-Şeyh Saad köyleri arasında kalan çiftlikler içinde gözaltılar gerçekleştirdiğini bildirdi.

Bölgedeki kaynaklardan eaktarılan bilgilere göre İran yanlısı milisler, Deyrezzor’un doğu kırsalındaki Elbukemal bölgesinde İsrail adına çalıştıkları iddiasıyla beş kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca Neyrab Askeri Havalimanı bölgesinde de iki kişi gözaltına alındı. Eş zamanlı olarak Güney Şam bölgesi bir güvenlik alarmına ve Hizbullah üyelerinin ve İran yanlısı milislerin yeniden konuşlandırıldığı kaydedildi.

Habere göre İsrail’in üç bölgeye düzenlediği saldırılarda 32 asker ile biri çocuk ve anne olmak üzere üç sivil öldü. 

Gözlemevi, 2023 yılında, İsrail’in Suriye topraklarına 51 hava ve 25 kara olmak üzere 76 saldırı düzenlediğini ve yaklaşık 154 hedefin imha edildiğini bildirdi. Saldırılarda 152 asker yaşamını yitirirken 154 kişi de yaralandı. İki kadın, bir çocuk ve dört erkek de öldü. Sivillerden yaralananlar da olduğu kaydedildi.