İran Devrim Muhafızları'ndan sert ABD çıkışı!

İran Devrim Muhafızları Başkomutanı General Hüseyin Selami, ABD'nin yenilmekte ve geri çekilmekte olduğunu belirterek, ''ABD'nin yaygın devlet yaratma politikası domino şeklinde çöküşe geçmiş durumda'' açıklamasını yaptı.

İran Devrim Muhafızları'ndan sert ABD çıkışı!

Katıldığı bir konferansta konuşan İran Devrim Muhafızları Başkomutanı General Selami, ABD'nin yaptırım ve maksimum baskı stratejisini sürdürmedeki başarısızlığına dikkati çekerek, ''Ekonomik savaştaysak ancak yenilen bir ülke şekli ve formunda değilsek bu, bir zafer işaretidir ve halkın askeri, siyasi ve kültürel gelişmelerde ülkenin güçlenmeye doğru gittiğine inandığı gerçeğini gözler önüne sermektedir'' değerlendirmesini yaptı.

Açıklamasının devamında ABD'nin siyasi yüzölçümünün geri çekilmekte olduğunu ve çöküşe geçtiğini kaydeden General Selami, ''ABD'nin yaygın devlet yaratma politikası domino şeklinde çöküşe geçmiş durumda. Onların Afganistan'dan çekilişi, Suriye ve Mısır'da yenilmeleri, İsrail rejiminde muazzam planlarının bir kenara bırakılması vb. hepsi ABD'nin hezimete uğradığını gösteren unsur ve emareler olarak karşımıza çıkıyor'' diye ekledi.