İran ve bir grup YNK'liden Kerkük'te darbe girişimi!

İran ve bir grup YNK'liden Kerkük'te darbe girişimi!

Amerika’nın Sesi (VOA) muhabiri, bir grup YNK üyesinin İran Devrim Muhafızları Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani ile birlikte Kerkük’teki referandumu boşa çıkarmak için darbe girişiminde bulunduklarını duyurdu.

VOA Farsça servisi muhabiri Ali Ciwanmerd kişisel Facebook hesabı üzerinden adının açıklanmasını istemeyen YNK içerisindeki bir kaynağa dayandırarak verdiği habere göre ‘‘Bugün (23.09.2017) Kasım Süleymani komutasında bir grup İran askeri ile birlikte aralarında YNK Politbüro Sekreteri Mela Bextiyar, YNK yöneticileri Pavil Talabani, Îmad Ehmed, Qadir Ezîz ve Aso Elmanî'nin de yer aldığı bir grup Kerkük’te Kürdistan referandumunu engellemek için girişimde bulunduğunu açıkladı.

Ali Ciwanmerd'in verdiği bilgiye göre, YNK içerisindeki bir grup ile İran işbirliği içerisinde seçim sandıklarını toplamak istediklerini, Kerkük Valisi Necmedîn Kerîm’in buna karşı çıktığını ve engellediğini yazdı.

Kasım Süleymani’nin komutasındaki İran askerleri ile YNK’ye bağlı Lahur Şêx Cengî komutasındaki Anti-Terör timlerinin Kerkük’ün giriş ve çıkışlarını tutuğunu belirten VOA muhabiri, ‘‘Kasım Süleymani şimdi Kerkük’te. Haşdi Şabi Kerkük’ün güneyinde hazırlıklara başladı” ifadelerini kullandı.

BasNews dün yaptığı bir haberde YNK’nin Kasım Süleymani ile birlikte Kerkük Valisi Necmedîn Kerîm’e karşı darbe hazırlığı içerisinde olduğunu yazmıştı.