İran’lı Generalden Sülayman Soylu’nun PKK Açıklamasına Yanıt!

İran’lı Generalden Sülayman Soylu’nun PKK Açıklamasına Yanıt!

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Pakpur, Türkiye İçişleri Bakanı Soylu’nun “İran topraklarında PKK’lilerin bulunduğu” yönündeki sözlerine, “Bu iddiayı sorumsuzca ve temelsiz olarak değerlendiriyor ve reddediyoruz” sözleriyle yanıt verdi.

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur, Rojhılat’ın Urmiye kentindeki askeri birlikleri ziyareti esnasında Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına yanıt verdi.

İran yarı resmi Mehr Ajansı’nın haberine göre, Tuğgeneral Pakpur, “Ortak sınırlarda iki ülkenin silahlı kuvvetleri arasında çok iyi ve verimli münasebetler mevcuttur. Bu nedenle Türk yetkililerden sınırdaki olaylarla ilgili herhangi bir yorum yapmadan önce, olayın doğruluğunu resmi kanallar aracılığı ve öngörülen mekanizmalarla takip etmelerini bekleriz” dedi.

İznews'in sayfasında yer alan haberde, Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı kara kuvvetlerinin ülkenin Rojhılat ve sınırdaki güvenlikten sorumlu olduğunu belirten Pakpur, Devrim Muhafızları’nın “eli tetikte bölgede hazır bulunduğunu ve gerekli güvenliği sağladığını” savundu.

Pakpur, “İran İslam Cumhuriyeti topraklarında terörist unsurların varlığı kırmızı çizgimizdir. Aynı zamanda, Türkiye topraklarındaki silahlı grupların son operasyonlarının Türk yetkililerin üzerinde baskı oluştuduğunu ve böyle bir iddiada bulunmaya zorladığını anlıyoruz” diye konuştu.

Süleyman Soylu’nun açıklamalarına ilişkin ise, “Bu iddiayı sorumsuzca ve temelsiz olarak değerlendiriyor ve reddediyoruz” dedi.

Soylu’nun açıklamaları

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 Haziran’da Ağrı’da yapımı süren sınırı güvenlik duvarı projesini incelediği esnada yaptığı açıklamada, İran’a çağrıda bulunmuştu.

“Biz onların terörle mücadelesini destekliyoruz. Bizim terörle mücadelemizi desteklemeleri hususunda tekrar bize destek olmaları hususunda, konuştuklarımızın ve karşı karşıya mutabık kaldıklarımızın gerçekleşmesi hususunda İranlı dostlarımıza çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullanan Soylu, “Çünkü dünyada bilsin. Hemen yakında Makü Dambat var, şu anda orada 100 civarında terörist var. Bu bizim için önemli. Biz Makü Dambat’a girsek orada bir tane terörist bırakmayız, bu kadar basit. Bu sorumluluk komşumuz İran’ın. Bu sorumluluğu biliyorlar, inanıyoruz ki orada inşallah yakın zaman içinde bir terörist kalmayacaktır” diye konuşmuştu.