IŞİD militanları ne kadar maaş alıyorlar?

IŞİD militanları ne kadar maaş alıyorlar?

Irak federal polisi tarafından Irak'ın Musul kentinde ele geçirilen belge, IŞİD'e bağlı militanların aylık kazançlarını gösteriyor. Belgeye göre, IŞİD'li militanlar statülerine göre farklı miktarlarda maaş alıyorlar.

Sputnik'in haberine göre, örgütün bekâr üyelerinin 72 dolar veya 95 bin Irak dinarı ile en düşük maaşı aldıkları görülüyor.

Belgede, evli ve 3 çocuk sahibi olan Abu Jana'nın 184 dolar maaş aldığı görülüyor. Evli ve 6 çocuk babası Abu Nasır adlı militan aynı dönemde 256 dolar kazanmış. Belgeden, hangi statüde olurlarsa olsunlar tüm militanlardan 40'ar dolar erzak parası kesildiği anlaşılıyor.

IŞİD militanlarının aldıkları maaş

Bombalı saldırılarda yaralananlara bol miktarda ödeme

Yerel bir kaynağın anlatımına göre, en yüksek maaşlar 300 doları aşmıyordu. Koalisyonun saldırılarında veya araçlarla gerçekleştirilen bombalı saldırılarda yaralanan kişilere önemli miktarda ödemeler yapılıyordu.

Yönetici konumundakiler yağmalardan pay alıyor

Kaynak, örgütteki maaş dağılımının adil olmadığını, yönetici pozisyonunda olan örgüt üyelerinin aylık ödeneklerin dışında yağmalanan evlerdeki eşyaların satışından elde edilen gelirlerden de pay aldıklarını belirtti.

Verilen bilgiye göre yöneticiler, Irak'ın en iyi yemeklerinin yapıldığı farklı mutfaklarda yemek yiyordu.

Kaynak, IŞİD'in yönetim kadrolarının maaşlarının 500 dolardan başladığını, fakat bu yıl koalisyon güçlerinin maaşların ödendiği bankaları bombalaması nedeniyle maaşlarda aksaklıklar yaşandığını ileri sürdü.

Yabancılara daha fazla ödeme

Sputnik'in Eylül ayındaki bir habere göre, o zamanlar bir yabancı militanın maaşı 1300 dolardı. Yabancılara ayrıca yaşayacak ev, kadın ve yakıt veriliyordu. IŞİD'e katılan yerli militanların maaşıysa 600 dolar düzeyindeydi.