İsrail ordusunda 'Kasım Süleymani' alarmı

İsrail ordusunda 'Kasım Süleymani' alarmı

İranlı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi'nin Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis'in öldürülmesiyle ilgili İsrail'den resmi bir açıklama gelmedi ancak İsrail Ordu Radyosu 'alarma geçildiğini' açıkladı. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ise Yunanistan'a düzenlediği resmi ziyareti yarıda keseceği ifade edildi.

ABD’nin İranlı General Kasım Süleymani’yi öldürmesinin ardından, İsrail’de Tahran’ın olası misillemesi nedeniyle gergin bir bekleyiş var. İsrail Savunma Bakanlığı, ülkedeki güvenlik yetkililerini başkent Tel Aviv’e çağırdı.

İsrail Ordu Radyosu, Hamas’ın Gazze’ye saldırı düzenleme ihtimali nedeniyle ordunun alarma geçtiğini ve İran’ın en yakın bölgesel müttefiki Hizbullah tarafından kuzeyden saldırı ihtimalinin de değerlendirildiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’dan resmi bir açıklama gelmedi ancak Süleymani’nin öldürülmesinin ardından Yunanistan ziyaretini yarıda keseceği ifade edildi. Netanyahu, Doğu Akdeniz’de denizaltı boru hattı inşa etmek üzere İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs arasında imzalanan anlaşma için Atina’daydı.