İsrail'den Şii milislere hava saldırısı

İsrail'den Şii milislere hava saldırısı

İsrail savaş uçakları, Suriye’nin Golan Tepeleri’nde bulunan Kuneytra kenti kırsal kesiminde konuşlanmış Suriye birlikleri ile Şii milis güçlerine karşı hava operasyonu düzenledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) yerel kaynaklarına dayanarak duyurduğu habere göre; İsrail uçaklarının dün gerçekleştirdiği hava saldırısı, El-Samadaniyah bölgesinin doğusu ile El-Baath kırsalındaki birlikleri hedef aldı.

Saldırıda Suriye ordusu ile Şii milis güçlerinin askeri techizatına zarar verildiği belirtilirken, can kayıpları konusunda bir bilgi alınamadı.

İsrail'den misilleme saldırıları

Dün İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle ateşlenen bir top mermisinin İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nin kuzeyine isabet ettiği belirtilerek, merminin ateşlendiği Suriye rejimine ait bir askeri üssün vurulduğu kaydedilmişti.

İsrail ordusu son bir haftada Suriye'den atıldığı belirtilen top mermisi veya roketlere karşılık bölgede cihatçı Hayaat Tahrir al-Şam örgütü ile savaşan Suriye birlikleri ve Şii milislere yönelik dört hava saldırısı düzenledi