İsrail'in eski başbakanı: Putin, Zelenskiy'i öldürmeyeceğine söz verdi

İsrail eski Başbakanı Bennett, bir yılını doldurmakta olan Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile ilgili ilginç bir anısını paylaştı. Rusya lideri Putin, Bennett'e Zelenskiy'yi öldürmeyeceği sözünü vermiş

İsrail'in eski başbakanı: Putin, Zelenskiy'i öldürmeyeceğine söz verdi

İsrail eski Başbakanı Naftali Bennett, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendisine savaşın başında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i öldürmeyeceğine dair söz verdiğini söyledi.

Şarku’l Avsat’ın AP’den aktardığı habere göre, Bennett savaşın ilk haftalarında Rusya ile Ukrayna arasında arabulucuydu.

İsrail eski Başbakanı aynı zamanda, Mart ayında Moskova’ya yaptığı ziyarette işgal Putin ile görüşen birkaç Batılı liderden biri oldu.

Bennett dün kendi YouTube kanalında yayınlanan videoda şu ifadeleri kullandı;

“Zelenskiy’in bir sığınakta tehdit altında olduğunu biliyordum. Putin’e ‘Zelensky’yi öldürmeyi düşünüyor musunuz?’ diye sordum. Bana ‘Zelenskiy’i öldürmeyeceğim’ dedi.”

Bennett emin olmak için bir kez daha aynı soruyu sorduğunu dile getirerek şöyle devam etti;

“Ona ‘Anlamam gerekiyor. Zelensky’yi öldürmeyeceğine dair bana söz mü veriyorsun?’ diye sordum. Putin ‘Zelenskiy’i öldürmeyeceğim” diye tekrarladı.”

İsrail eski Başbakanı, Putin ile üç saatlik görüşmeden hemen sonra Zelenskiy’i aradığını söyleyerek, şöyle konuştu;

“Zelenskiy’e ‘Bir toplantıdan yeni çıktım. Putin seni öldürmeyecek’ dedim. Zelenskiy bana ‘Emin misin?’ diye sordu. Ben de, ‘Yüzde 100. Putin seni öldürmeyecek’ dedim. İki saat sonra Zelenskiy ofisine gitti ve ‘Korkmuyorum’ dediği bir selfie çekti.”

İsrail, Kremlin ile iyi ilişkilerini İran tehditlerine karşı koyma stratejilerinden biri olarak görüyor, ancak Batılı ülkelerin yanında yer alarak, Ukrayna’ya destek göstermeye çalışıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun birkaç gün önce Ukrayna’ya silah yardımı konusunu incelediğini söylemesinin ardından, Rusya İsrail’i Ukrayna’ya silah teslim etmemesi konusunda uyardı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, “Ukrayna’ya silah sevkiyatı konusunda ülkeleri coğrafyaya göre sınıflandırmıyoruz. Silah taşıyan tüm ülkelerin, bu silahları Rus kuvvetleri için meşru hedefler olarak göreceğimizi anlamaları gerektiğini söylüyoruz” dedi.